Lille gaveæske

Fantastiske ideer og inspiration til den personlige barnedåbsgave

Står du også og mangler inspiration til den perfekte dåbsgave, så læs med her. Vi har udvalgt nogle fantastiske originale og klassiske gaveidéer, som med garanti vil gå rent hjem.

Det betyder naturligvis ikke, at du ikke kan gøre lykke med en gave, som ikke står på listen – langt fra! Den er udelukkende lavet til at være inspirerende, og hvem ved, måske får du den helt perfekte idé, mens du læser her. Værsgo at lade dig inspirere:

Gæstebogen – En anderledes gave der samler selskabet

Afhængigt af, hvor mange gæster, der er med til barnedåben, kan det være svært for forældrene at nå at tale med alle dem, de gerne vil. Derfor er en gæstebog faktisk en oplagt gaveidé. Det er måske lidt atypisk, men det er fantastisk at have et sted, hvor alle gæsterne kan skrive en hilsen. På den måde kan både barn og forældre genlæse lykønskninger og kærlige hilsner fra familie og venner lige så tit, de vil.

Mener du ikke, at du “bare” kan komme anstigende med en gæstebog (det kan også være en god idé at tjekke med forældrene, om de allerede har planlagt noget lignende selv), kan du gøre gaven ekstra personlig ved at vælge en gæstebog med gravering.

Gaver med gravering – Helt unikke og uforglemmelige dåbsgaver

Vil du gøre din gave ekstra uforglemmelig, er graverede gaver en oplagt idé til barnedåben. Du kan (næsten) få lavet indgraveringer på hvad som helst, så der er rig mulighed for at tilføje en personlig hilsen, som gør gaven helt unik. Traditionelt indgraveres barnets navn og dåbsdato, men du bestemmer helt selv, hvad der skal stå.

Leder du efter en gave til dåbsbarnet med meget stilbevidste forældre, kan vi anbefale at kigge efter stilsikre Georg Jensen dåbsgaver med gravering. Måske den moderne klassiker Elephant, som kombinere legesygt design med rene linjer. Elephant-serien indeholder både bestik, kop, tallerken, nøglering, Moneyphant-sparebøsser og naturligvis den originale Øllefant-oplukker.

Kun fantasien sætter grænser for, hvilke personlige dåbsgaver med gravering, du vil give, og det behøver ikke absolut at være et dåbsrør eller en sparegris. Du kan for eksempel vælge et bordflag, som kan komme frem til alle barnets fødselsdage. Et dåbsflag er en fantastisk gave, fordi det lægger op til fejring; og barnedåben er jo netop en fest for at fejre det lille vidunder.

Traditionelle dåbsgaver – Du går aldrig helt galt med en klassiker

Spørger du i din omgangskreds (måske dine forældre eller bedsteforældre, der har lidt mere livserfaring), vil du få mange bud på traditionelle og klassiske dåbsgaver, som man “plejer” at give. Barnedåben er i det hele taget meget traditionsbundet, og derfor behøver du ikke genopfinde den dybe tallerken for at finde en dåbsgave.

Apropos tallerkner, så er det på listen over gode, klassiske gaver. Børneservice kommer i mange forskellige afskygninger, og du går aldrig galt i byen med en gave, der gavner. Børnebestik, kopper og tallerkener er lavet til at blive brugt, og barnet vil have stor glæde af din gave til hvert eneste måltid.

Traditionelt har bedsteforældrene givet bestik eller børneservice i sølv med indgravering, men det har de selvfølgelig ikke eneret på. Det er en vidunderlig og mindeværdig gave, der altid vil være et hit, og som kan holde i flere generationer.

Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!