3 gode idéer til barnedåbsgaven

En barnedåb er en smuk ting. Man er sammen med familien og venner for at fejre begyndelse på et nyt menneskeliv i kristendommens ånd. Barnet bærer normalt en dåbskjole som er hvid. Hvid er kirkens festfarve og farven (nuancen) hvid er et symbol på, at den der bærer den er velsignet, elsker og vil altid være tilgivet af gud. 

Faktisk stammer dåben fra den tidligste oldkirke tid, og dengang blev man døbt som voksen. Man skulle dengang gennemgå en tid med faste og undervisning. 

Nok om historien. Vi har nedenstående fundet 3 gode gaver som du kan overveje hvis ikke du allerede har tjek på gaver til barnedåben. Under alle omstændigheder håber vi, at de vil inspirere til at du finder en god gave til barnedåben!

En sød bamse

En bamse er altid en god gave til et spædbarn. Generelt skaber bamser stor værdi for små børn, og den relation børnene før til bamserne er essentielt i opvæksten.

Vi har vel alle sammen haft en eller anden form for relation til en bamse, da vi var små. Derfor vil en bamse være en perfekt gave til barnedåben. Hvis det er en pige der skal døbes, er det en god idé at finde en lidt piget bamse, og helst ikke alt for stor.

Den skal gerne kunne bæres rundt på, når barnet begynder at kunne gå. Og så gør det heller ikke noget, at den er relativ slidestærk.

Et eksempel på en sød bamse kunne være en mindre lyserød plyselefant til pogen. Elefanter hitter generelt som bamser, og vil med sikkerhed give glæde igennem de tidlige år af barnedommen!

Tøj og sko

Der er ikke nogen der kan gå igennem en barnedåb, uden at få tøj og sko i gave. Og det er der også en grund til. Børn vokser ufatteligt hurtigt ud af tøj, og forældre bruger mange penge i løbet af opvæksten på at købe nyt.

Derfor er det altid en fin gestus at komme med tøj til barnedåben. Lyserød er en meget fin gave til en pige der skal døbes, og blå er en ligeså fin farve til en dreng der skal døbes. Hvis barnet skal døbes i vintermånederne, vil en hue være en sød lille gave at forære barnet. 

Legetøj 

Legetøj får barnet ofte i lange baner til barnedåb. Når man køber legetøj til et barn, er det vigtigt at tænke på indlæring og udvikling af barnet. Legetøj med motorisk udviklende egenskaber er generelt et stort hit, og vil i hvert fald være påskønnet fra forældrenes side.

Tidsoptagende legetøj er også en god idé, da familien med sikkerhed vil få brug for, at barnet drænes en smule for energi, eller hvis mor lige skal bruge 5 minutter for sig selv, imens barnet leget lidt med et stykke legetøj.

Der findes utallige versioner af den klassiske rangle, som er et hit hos næsten alle børn og kan i hvert fald give ro til en vis grænse 

Generelt er dåbsgaver ingen videnskab. Familien vil helt sikkert blive glad for de fleste gaver, som kan hjælpe barnet på vej mod et godt liv – hvad end det er tøj, legetøj eller til indlæring, så skal gaven nok falde i god jord!

Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!